Att känna Gud – 22

https://i2.wp.com/www.turban.se/wp-content/uploads/2010/03/den-allsmaktige-den-naderike-varldarnas-herre-rader-over-domedagen.jpg

Walter Oscar Lundberg, fysiolog och biokemist i Amerika, skriver:

Det finns många orsaker till att forskare är skeptiska till Gud, och i synnerhet kommer politik, sociologi eller nationalistiska överväganden emellan, genom vilka staten eller någon institution hävdar företräde över alla lojaliteter.

Och mänskliga funderingar inom varje generation är fast i bojorna av förutfattade meningar, både andligt och fysiskt, så att tankarna aldrig är helt fria, för en person att fatta egna beslut, men till viss del beroende av omständigheterna, miljön och tidsandan.

Och kyrkans användning av antropologiska och materialistiska koncept för utbildning av barn citerar följande:’Gud skapade människan till Sin avbild’.

Men när dessa unga människor växer upp, avvisar de tanken på en människolik Gud som ologisk och ovetenskaplig. Genom att de inte kan förena sin barndoms övertygelse med den vetenskapliga metodiken, slutar det hela med att de överger tanken på Gud helt och hållet.

Istället för ett nytänkande vad gäller detta begrepp i ljuset av sina vetenskapliga undersökningar och genom att höja det till en rationell nivå i linje med deras höga utbildning, förkastar de istället deras tidigare läror fullständigt”

(Beviset på Gud i ett expanderande universum,s.60. En samling av artiklar med 40 av världens ledande vetenskapsmän)

En fjärde faktor som bör nämnas är uppmaningen till asketism och ett liv i celibat. I människans natur har vissa instinkter implanterats av Gud. De existerar inte i onödan. Deras målsättning är en naturlig del av skapelsen. Människan får inte låta sig själv bli deras döda slav, men inte heller får han blunda för deras existens, i total förnekelse.

Ingen naturlig instinkt kan ignoreras helt. Inte heller finns det någon grund för att anbefalla återhållsamhet över alla. Människans uppgift är att erkänna, styra och reglera sina instinkter i en balanserad och jämn övning.

Att fördöma de naturliga instinkterna i religionens och Guds namn, att rättfärdiga munkväsendet och celibat, att fördöma äktenskapet när mänskligheten är beroende av att familjer bildas.

Att kalla all form av sexualitet som smutsigt och icke-religiöst, att rättfärdiga fattigdom och torftighet och förkunna att människan ska söka själens och andens lycka i nästa liv medan man avsvärjer sig detta liv – är att begå ett tragiskt misstag och falla in i de mest allvarliga av irrläror.

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: