Att känna Gud – 21

https://i2.wp.com/www.turban.se/wp-content/uploads/2010/03/den-allsmaktige-den-naderike-varldarnas-herre-rader-over-domedagen.jpg

Det var inte så länge sedan som människa utvidgade horisonten för observation och mätning utöver sig själv. Hittills har mänskligheten inte haft någon uppfattning om komplexiteten i skapelsens verk.

Idag följer nya upptäckter med den ena realiteten efter den andra, till exempel att 10 miljoners miljarder celler tillsammans bildar varje fysisk människokropp. Dessa upptäckter visar skapelsens prakt till en sådan nivå som ingen, under tidigare tidsåldrar hade kunnat föreställa sig.

Måste inte ett erkännande av dessa orsaker, faktorer, händelser och fenomen i naturen oundvikligen leda till erkännandet av den Främsta Orsaken, Vars befallning startade en kedjereaktion av kontinuerligt skapande?

Var är logiken i att hävda att tron på Gud är begränsad till de personer som inte känner till skapelsens processer?

Skulle vetenskapsmannen, som är medveten om de naturliga orsakerna och de faktorer som är avgörande för varje steg i utvecklingen mot perfektion, om mänsklighetens evolution, om den minutiösa precisionen och exaktheten som styr varje förändring i vår omgivning, komma att tro att dessa förunderliga lagar och otroliga samspel på något slumpmässigt sätt uppstått ur livlös materia?

Har hans upptäckter och insikter rätt och slätt fört honom till en tankenivå som enbart följer, blint och enbart ser slumpmässiga sammanträffanden i de exakta och samspelta fenomenen?

Närmare studier visar att ökningen av materialism i Europa beror på historiska fakta. Bland dessa skall räknas de misstag som orsakades av kyrkans myndigheter.

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: