Att känna Gud – 20

https://i2.wp.com/www.turban.se/wp-content/uploads/2010/03/den-allsmaktige-den-naderike-varldarnas-herre-rader-over-domedagen.jpg

Faktorer vid spridningen av materialism

Det är av vår åsikt att det inte finns något kall för att studera människans religiösa anlag. Vi står fast vid att människan av naturen har en benägenhet för religion. Människans natur, syftandes på intellektet och själen, har en medfödd dragningskraft mot dyrkan av Gud och Enhet.

Materialismen, å andra sidan, är i strid med den mänskliga naturens inneboende benägenhet. Istället för att slösa tid och ansträngning genom att fråga: ”Hur utvecklade människan en religiös fallenhet?” bör vetenskapen undersöka hur någon någonsin kunde utveckla en materialistisk läggning.

Materialister hävdar att deras tro härrör direkt från de vetenskapliga och filosofiska framsteg från det 18:e och det 19:3 århundradet efter Kristus. De glömmer att varje epok, från den avlägsna antiken, har fört med sig materialistiska tankar; inom alla klasser, kompetenta och inkompetenta, kultiverade och ociviliserade, kloka och dumma.

Idag, i vad som stolt beskrivs vara den vetenskapliga tidsåldern, har en del inom alla skikt i samhället, lärda som vanliga människor, metafysiska tankar och är övertygade om Guds existens.

Om de materialistiska påståendena var korrekta; kommer vi finna att ju mer lärd man är desto mer ateist blir man. Fakta visar det motsatta. Några av de största lärda är de mest gudfruktiga av personer.

”Vetenskapsmannen har kommit! Gud är död!”, utropade de. Naivt! Ovetenskapligt! Ett grundlöst påstående! Det innehåller bara halva sanningen då några av naturens okända hemligheter och fakta om universum har uppdagats under vår tidsålder.

Det innehåller också det falska antagandet: ”Tron på Gud framkallades genom förenandet av okunnighet och genom rädslan för det okända.”

I själva verket finner vi idag att det är de upplysta och troende människorna som välkomnar upptäckterna av fakta om naturen och således förstärks deras tro. Häpnad över Skaparens verk leder till dyrkan. Ju mer du känner till om komplexiteten i skapelsen och dess funktion, desto mer djupgående blir din dyrkan av Skaparen.

Medvetenhet om underverken genom kedjan av orsakssamband ökar din bävan inför den Främsta Orsaken.

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: