Iran erbjuder USA hjälp

Nationella Iranska Drilling Company (NIDC) har erbjudit sig att hjälpa USA i ansträngningarna att förhindra en ekologisk katastrof som orsakats av oljeutsläppet i Mexikanska golfen, till följd av att BP:s oljeplattform exploderade förra månaden. Ca 210 000 liter råolja tros läcka ut i havet – varje dag.

NIDC:s vd Heidar Bahmani tillkännagav att företaget är berett att använda sin decennierlånga expertis för att bekämpa oljeutsläppet, förtäljer företagets PR-kontor Press TV.

”Våra oljeindustrinexperter på området för borrning kan tygla läckaget i Mexikanska golfen och förhindra en miljökatastrof i den delen av världen,” säger Bahmani.

Fantastiskt vackert gjort av dom att ge en av sina största motståndare detta generösa erbjudande. Det visar att Iran verkligen följer de islamiska lagarna och dess anda. Att ta hand om jordens miljö är något som i islam är oerhört viktigt och centralt, något vi muslimer ofta glömmer. Undras om någon av USA:s allierade har gett samma erbjudande…? Jag är inte riktigt uppdaterad på det.

 1. #1 av herin på 5 maj, 2010 - 14:49

  Sv. Visst är de hemskt? Tänk om man bara kunde täppa till dem ibland 😉 Fast det är ju det som är chamen med ngar…man vet aldrig vad man har att vänta

  • #2 av MammaMarie på 5 maj, 2010 - 16:03

   Jag håller med dig Cherin, men du ska upptäcka att ju äldre de blir – desto mindre charmiga ter sig dylika uttalanden. 😉

 2. #3 av Peter på 13 maj, 2010 - 10:05

  ”Fantastiskt vackert gjort av dom att ge en av sina största motståndare detta generösa erbjudande. Det visar att Iran verkligen följer de islamiska lagarna och dess anda.”

  Jaha. Massor av länder erbjöd Iran hjälp vid jordbävningen. Sen skall man väl inte skryta över att man gör det som förväntas av en? Givetvis har många andra länder än Iran erbjudit sin hjälp. Följer du inte med i världen? Händer det något så vill alla ställa upp, ta Kursk som exempel.

  • #4 av MammaMarie på 14 maj, 2010 - 00:19

   Peter: USA kämpar hårt för att sänka Iran, en av USA:s största frågor idag – följer du inte med i världen? Iran vill däremot hjälpa USA. Ser du inte skillnaden?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: