Att känna Gud – 15

https://i2.wp.com/www.turban.se/wp-content/uploads/2010/03/den-allsmaktige-den-naderike-varldarnas-herre-rader-over-domedagen.jpg

Att acceptera existensen av det osedda

Den Ende Guden, som Profeterna och helgonen har gett oss kännedom om, är absolut, oförnimbar, evig, överlägsen och allestädes närvarande, men ändå inte på någon specifik plats. Han är inte bara oförnimbar för ögonen utan för ALLA sinnesorgan.

Det mänskliga intellektet finner naturligtvis tanken på ett Väsen bortom all förnuft, materia, materiella uttryck, vetenskapliga tester eller vanliga observationer, som något svårt att överväga. Människor tenderar att lätt förkasta vad de anser vara svårt att föreställa sig.

Ateister och humanister frågar: ”Om Gud finns, varför visar Han inte sig själv?”

Vetenskaperna, då de inte kan komma fram till en sanning eller uttrycka ett faktum i formler och korrekta mått som passar deras egen sfär, kan inte förneka dess existens eller bevisa dess icke-existens, åtminstone till dess att ett test blivit utformat för att påvisa dess omöjlighet och ogörlighet; måste de tills vidare placera det i  sina ”väntar på lösning” – fack.

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: