Nya tider?

Det händer så himla mycket just nu. Vet knappt vad som är upp och vad som är ner, känns det som ibland. Min arbetsplats omstruktureras och vi går ifrån 60 personer till 10 – nu på måndag. Vi hade en avslutningslunch idag, som verkligen bjöd på spännande saker – då alla tog med sig var sin maträtt. Det var som värsta upptäcktsresan runt hela Europa och Mellanöstern.

Jag är en av de 10 som får är kvar, och det känns ju bra. Vi kvarvarande är de som ska hjälpas åt att bygga upp flera alternativ utav rehabiliteringsplatser för långtidssjukskrivna eller långtidsarbetslösa, med färre personer kan man bli lite mer exekutiv i åtgärderna.  Till skillnad från de flesta platser, som idag erbjuds dessa, är det ställe jag jobbar på närmare lik en faktiskt arbetsplats. Det är inget ”hitt’ på” liksom, och det är jag verkligen nöjd över.

Men bara för att jag nu, vissa dagar, jobbar längre tid/dag så faller allting annat runtomkring. Bland annat så faller hus och hem, och trots att jag ägnade hela…. HELA…. förra helgen till att skura upp huset, så ser det idag ut som en jordbävning härjat enbart i vårt lilla näste.

Sen är det inte värst uppiggande att läsa bloggare som visar upp sitt vackra, välordnade hem. Initialt blir man ju förstås uppiggad och glad, man blir inspirerad och vill genast att ens eget hem ska se lika välordnat och – framförallt rent – ut. Sen tittar man upp från dataskärmen och tittar på panoramat man har runtom sig, tittar ner på dataskärmen igen och – helst vill man bara gråta vid jämförelsen! Energin bara flög ur mig – i ett enda ”puff”….

Ala (Regndroppen alltså) har så vackra bilder, som jag bara älskar! Hon måste ha en gigamega flaschig specialcamera, då ALLT blir så perfekt. Farligt, farligt. Kolla in maten bara, den verkar vara att dö för. Maten som tas med kameror i detta hushåll gör att maten ser blek och urvattnad ut :(, för det ÄR kameran det är fel på – INTE min mat, det har jag bestämt mig för!

What else….? Nothing!Klockan är halv tolv på natten... kanske dags att gå och lägga sig. Trist att Bahlool verkar ha problems med sin blogg och sidan är nere – saknar hans ilskna och bitska inlägg ;), gör ingen annan det?

 1. #1 av Fazeela Selberg Zaib på 29 april, 2010 - 22:40

  Kära MM, har tilldelat dig ett bloggpris: http://inlanning.blogspot.com/2010/04/beautiful-blogger-award.html

  Kram 🙂

  • #2 av MammaMarie på 30 april, 2010 - 04:30

   Ojoj! Så tjusigt!!! Ska ta itu med det i så fall, fast lite senare :)!

 2. #3 av ala på 30 april, 2010 - 10:30

  Söta Marie, jag förstår hur du känner, jag kan säga att jag känner också så. Det är så mycket i skolan, hemma och på många andra plan, mitt hem är inte alltid så rent, jag försöker vilket jag tror du till ditt yttersta också gör!
  Det var bara vårstädning 😛 Jag kan säga för att uppmuntra dej att jag hade inte putsat fönstren på 2½ år 😛 och mycket annat som jag inte hade orkat göra. Kramar till dej!

  • #4 av MammaMarie på 30 april, 2010 - 12:44

   Tack kära du, Ala, kom och försök vårstäda hos mig… du är inte klar före hösten 🙂 känns det som i alla fall. Egentligen går det ganska snabbt och städa bara man äger energin… men bara för att jag jobbat till sen eftermiddag några dagar denna vecka är huset belamrat. ”Varför är det så ostädat hemma?” , frågar ungarna med illa dold irritation, och ställer sin tallrik på vardagsrumsbordet…och lämnar den där!!! Bland alla läxpapper och annan bråte. Mitt råd för ett städat hus – skaffa inga ungar 😦 !

 3. #5 av Elin på 30 april, 2010 - 12:42

  Härligaste beskrivningen ”gigamega flaschig specialcamera”, haha!
  Bahlool ja, varje dag klickar jag mig in där i hopp om att sidan mirakulöst ska ha fixats. Saknar också hans inlägg!
  Ha en riktigt bra fredag och fortsatt helg. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: