Att känna Gud – 11

Vetenskapliga termer

https://i2.wp.com/www.turban.se/wp-content/uploads/2010/03/den-allsmaktige-den-naderike-varldarnas-herre-rader-over-domedagen.jpg

Vi vet att det finns ett samband mellan intagandet av ett visst läkemedel och en ändring i metabolismen eller hälsan. Fråga en läkare om hur läkemedlet fungerar och han kommer att ge dig ett svar anpassat till din grad av kunskap, snarare än i otydliga tekniska termer.

Att säga att ”Gud är lösningen” på ett särskilt medicinskt problem är inte ett vetenskapligt svar, utan ett svar från en okunnig. Medicinska problem kräver medicinska svar.

Varje vetenskap måste använda sina egna tekniska termer på sitt eget universella språk. Gudomlighet har sitt eget universella språk och sin egen terminologi. Specialister begränsar sig till en vetenskap.

Oberoendet av sådana specifika vetenskapliga undersökningar från en mer allomfattande studie av tanken på Gud, har av många lett till ett undermedvetet tvivel angående det Gudomliga eftersom de inte inser att deras arbete medvetet begränsat sig till en liten del av verkligheten, och enbart till detta.

Dessutom leder alla experimentella vetenskaper till fysiska resultat, som kan sättas i verket genom det vardagliga livet. Dessa förefaller verkliga och direkta för de människor som använder sig utav dem. Dessa människor är därför tveksamma och skeptiska till större idéer vars betydelse för det vardagliga inte alltid är direkt uppenbara.

Varje vetenskap har inrättat en ogenomtränglig mur runt sitt eget territorium. Dess effektivitet inom dessa ramar ökar naturligtvis vårt förtroende och vår tillit för dess verksamhet.

Vår världsåskådning tenderar att ta färg utifrån intellektets ställning som vetenskapen gjutit in i vårt medvetande och undermedvetna, för dess egen vinnings skull, och således minskat påverkan från andra influenser.

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: