Att känna Gud – 10

https://i2.wp.com/www.turban.se/wp-content/uploads/2010/03/den-allsmaktige-den-naderike-varldarnas-herre-rader-over-domedagen.jpg Gud och bevisföringen inom experimentell vetenskap

Den moderna människan tenderar att söka sin tillflykt i bevisföringen av experimentella vetenskaper utan att stanna upp och överväga dess ramar och gränser.

Denna inställning är en av de mest vilseledande och mest destruktiva när Gud tas i beaktande. Ju mer det mänskliga intellektet arbetar inom ett visst ämne och ju starkare det växer sig i behärskning av detta ämne, desto mer tenderar det till att försumma andra ämnen och släppa dem från dess sfär.

Således tenderar människor att betrakta teologiska frågor som sekundära, och utanför ramen av vetenskaplig forskning. Tendensen att titta på varje typ av fenomen ur samma vinkel skiftar dock.

Eftersom specialister inom experimentella vetenskaper dedicerar hela deras tankeförmåga inom sina egna specifika områden, förblir alla andra intressen fortfarande främmande för dem. Det är denna brist på förtrogenhet med och avstånd från det immateriella som hindrar dem från att begripa något bortom den fysiska världen där de kan utföra sina tester och experiment, ständigt med materiella faktorer.

Deras verktyg är materialens mått och vikter. Så därför accepterar de endast de former av mänsklig kunskap som tillåter kvantifiering – dvs sådant man kan bestämma (ange) mängden av.

Vetenskaperna, som ägnas åt att beskriva och förklara faktiska händelser, undersöker relationer inom den förnimbara världen från det oändligt stora till det oändligt lilla. Men förhållandet mellan Gud och denna värld är utanför deras räckvidd och område.

Fysiska mått kan inte anmodas frambringa information om det metafysiska. Gud kan inte placeras på ett mikroskopiskt objektivglas och således observeras i ett laboratorium! Skaparen av det materiella universumet, av rum-tid förhållandet, överstiger materia, rum och tid. Han kan inte begränsas till materiella mått.

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: