Äntligen! Gravidtest för 11 åringar!!

I Storbritannien i staden Wirral (utanför Liverpool) har man öppnat ungdomsmottagningar i närmare hälften av de 29 grundskolor som finns där.

På mottagningarna erbjuds inte bara rådgivning om sex, alkohol, rökning – där kan skolflickor från 11 år och uppåt få preventivmedel eller dagen efter-piller och göra graviditetstester. Helt utan föräldrars vetskap.

Kritiska röster har visserligen hörts om att man med detta bara uppmuntrar underåriga att idka sex, trots det har landets regering som mål ändå blivit, att i mänsklighetens namn, öppna liknande mottagningar i alla landets skolor.

Mottagningen ska alltså utnyttjas (utan föräldrars vetskap) av barn (läs flickor) ända ner i 11 årsåldern… men om en 9 åring kommer in tror jag inte de avvisar henne eller kontaktar dennes förälder för det.

Det är en ungdomsmottagning, så de ger inte bara ut kondomer och graviditetstest utan även ger barnen information och upplysning om sex också. Varför man nu anser att en 11-åring behöver sexinformation, det förstår jag inte. Man borde hellre ta ett samtal med föräldrarna och fråga dom varför dom inte verkar bry sig mer om sitt barn.

En omyndig (dvs en person under 18 år) får inte ens skriva under ett enkelt köpeavtal utan föräldrarnas samtycke. Men att ha sex i 11 årsåldern och föda barn är tydligen inte något som angår föräldrar, trots att det förmodligen är dom som får sitta med ansvaret för sitt barnbarn om det egna barnet inte tar föräldraansvaret – vilket det knappast klarar av fullt ut.

”Byxmyndighetsåldern” går vid 15 år, ändå kommer man på mottagningen tydligen inte göra en anmälan om de vet att en 11 åring har haft sex utan istället enbart erbjuda sexualrådgivning och graviditetstest – eventuellt ett dagen-efter-piller. Allt för att visa detta barn att det de ”råkat ut för” (?) är helt normalt.

Vad de indirekt säger är att de anser att en 11 åring som haft sex har gjort det av egen fri vilja och ingen yttre påverkan från andra.

Av vad jag själv vet, särskilt angående flickor i den åldern och uppåt, så kommer det att vara ”da shit” (dvs värsta coola grejen – för de som int’ förstår svenska) att ha anledning att gå till ungdomsmottagningen – vare sig man behöver det eller inte. Grupptrycket blir ännu större för de små liven (läs: ‘tjejerna’).

Vad som behövs är en attitydförändring i samhället – inte fler ungdomsmottagningar eller dagen-efter-piller till 11 åringar. Sexfixeringen är enorm i dag; man SKA ha sex, sex ger identitet och bekräftelse på att man duger – och vuxenvärlden bara nickar förstående och medhållande. När barnet ser detta medhåll, så cementerar detta ”kraven” ifrån deras ungdomsomgivning.

Jag minns själv, när jag var barn, och man t.ex tillfrågades att gå ut med kompisar man inte ville umgås med – för man visste att de skulle göra dumma saker – men man vågade inte själv säga nej till dom: då vände man sig till mor och far och frågade högt ”Får jag gå ut men XXX och YYY?”. Men med ögonen vädjade jag till dom att de skulle säga nej. Då gjorde de sin plikt:

Pappa sa då högt med barsk röst:” Nej du, idag ska du hålla dig inne!!!”. Och på så sätt slapp jag själv ta på mig min ”torrhet” att inte vilja göra dessa ”coola” dumheter. Mamma och pappa ställde gärna upp som de ”torra föräldrarna”, för att jag – och mina syskon skulle slippa ifrån grupptryck. Och det är DET föräldrar är till för – att värna, vårda och guida sina barn.

För de mesta dumheter som görs i den åldern kommer ifrån grupptryck. När ska samhällets institutioner inse det? När ska detta ”flower power”…”go with the flow” … klappa-på-axeln-och-säga-”kör hårt!” sluta? Hur mycket längre ner i åldrarna kan det gå egentligen, innan samhället självt börjar skrika ”STOPP!!! – DET ÄR NOG….VI MÅSTE SKYDDA DE SMÅ!!!” ?

Barnen själva vädjar, men ingen ser, ingen hör. De går till ungdomsmottagning och kuratorer i förhoppning att någon ska säga stopp… du ska inte den vägen vandra ännu! Kan så många vuxna verkligen samstämmigt tro och anse att barnen TRIVS i sin situation? Att de inte är, eller känner sig, utnyttjade?

Alldeles snart har även vi här i Sverige liknande mottagningar för 11 åringar det garanterar jag. För ALLT ”nytänkande” som har med sex att göra anses som framåtskridande och vi vill ju inte vara sämre än England. Vi kommer att bli världsbäst på sexuellt aktiva 11 åringar.

 1. #1 av Tasnim på 6 februari, 2010 - 15:09

  Men hjälp, vad fruktansvärt!! Är man inte förälder till sina egna barn längre??? Snacka om att uppmuntra till sadant elände..

  • #2 av MammaMarie på 6 februari, 2010 - 15:33

   Ja det är det jag tycker. Man kan inte BARA skylla på samhället, man måste också se till föräldrars ansvar. Men med den exploatering som idag finns i samhället gör det också svårare som förälder. Sedan om man som förälder vägrar sitt barn att delta i dylika div aktiviteter så kan samhället gripa in och ”befria” barnet ifrån dessa hemska föräldrar så att barnet kan delta i dom…. jag har på nära håll sett massor av exempel – inte bara hos muslimer utan även hos kristna och hinduer….. alltid dock invandrare.

 2. #3 av Fatiha på 6 februari, 2010 - 20:02

  Alltså lika lite som barn inte är barn längre är inte heller föräldrar föräldrar.

  JAG anser att föräldrar SKA sätta ner foten.
  Det SKA säga NEJ du får inte.
  Och säger ungen !du bestämmer inte över mig”
  Då ska man säga JO så länge du är MITT barn och JAG anser att det är skadligt för dig säger JAG NEJ.

  Som du skriver samhället strippar föräldrarna på sina rättigheter.
  Så fort något barn säger att föräldrarna är duma och skadar dem då ska de ingripa.

  Vilket i och för sig är rätt, men inte alltid lätt att avgöra.

  Men föräldrar måste vara föräldrar och barn måste tillåtas att vara barn. De kommer vara vuxna så lång tid.

  • #4 av MammaMarie på 6 februari, 2010 - 23:00

   Ja Fatiha det har du rätt i. Barn tvingas hoppa över sin barndom och det är nog mycket därför som de barn som växer upp idag mår uruselt: med den kropps -och sexualexploatering som finns behövs att man ”tvingar” barnen vara barn i barndomen…. och de vuxna verkar inte finnas idag som är beredd att ställa upp på det.

   Har väl aldrig varit så många barn i ung ålder som knaprat så mycket antidepressiva piller som idag.

 3. #5 av Habiba på 7 februari, 2010 - 12:26

  Det e ju helt sjukt..:O

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: