Free at last

Idag har jag tränat för första gången på evigheter. ÄNTLIGEN!!! säger jag bara. Jag har blivit alldeles stel i nacken och varit knallhård där.

Mina barn gillar att jag ger dom massage då jag har goda färdigheter på det området. Häromkvällen ville min son ha massage. Jag avskyr massera honom för han är så jäkla full av muskler att det finns inget att ta i egentligen så det är som en teflontavla man masserar, får liksom inget grepp….

Men jag sa för ovanlighetens skull att han får massera mig först i så fall. Jag hade sååå ont. Det accepterade han. Han sa ”Mami, vilka stenhårda hals och axelmuskler du har! Dom är ju helt stenhårda ju!”. Jag sa surt att det där inte är muskler.

Detta enda träningspass tog bort all stelhet!?! SophanAllah, helt fantastiskt. Jag är inte byggd för att inte träna, det måste jag inse.

Anyways. Ikväll sover Yomyom över hos kompis, den andra Donnan är även hon ute och sonen har precis tittat in för att fylla magen. Sen ska väl han också ut. Så jag får sitta vid datorn aaallldeles sjääälv ikväll. Mums!

För det är väl inget bra på TVn och inga intressanta böcker har jag heller att läsa. Jag har dock Historychannel nu så det kanske går något där.

Har några veckor sett på dokumentärer om Bibliska historier, Dödahavsrullarna, Islams Europeiska historia osv… man blir aldrig mätt på sånt. Jag bara frossar. Såna faktaprogram slår all annan underhållning hos mig. Ropar på ungarna att komma och titta om det är nåt jag vet de har frågat om. Ibland tittar dom med mig, ibland inte… man får väl vara glad för det lilla antar jag.

Nu funderar vi hur vi ska spendera nyårsafton (antar att man hamnar i helvetet även för det?!). Jag brukar dock inte ha något som helst intresse för denna dag. Inte ens i mitt ”förislamiska” liv. Men så har man ju ungar som vill ”gööra” nånting. ”Men vad?” säger jag . ”Veeet inte, men vill göööra nånting, ALLA gör ju något!” Så jag o en väninna ska kanske stråla samman och bryta ostbricka med varandra och förhoppningsvis roa de små…

 1. #1 av Emma på 29 december, 2009 - 21:49

  Salam alaykom kära syster… Kan jag fråga vad det var som fick dig att konvertera till shia? Jag har själv konverterat till sunnah… OCh jag blev helt förkrossad av att se din blogg, med en massa felaktig fakta mot sunnah…

  Jag är inte här för att dömma dig, utan vill bara ha en diskution om vilken väg som är rätt, utan att vi förolämpar varandra…

  Min man är mycket insatt i shia, och har bla denna kanalen på youtube:
  http://www.youtube.com/user/TheShiaRevealed

  Ta gärna och titta på den, skulle var amycket intressant att prata med dig

  • #2 av MammaMarie på 29 december, 2009 - 22:08

   Jag tackar för din förfrågan och finner den helt självklar! Det är klart att man vill veta vilken väg som är rätt, men det är du själv som ska bedöma det. Jag har inte som mål i livet att försöka få folk att bli shia, jag vill bara berätta varför just jag valt den vägen.

   Varför man har en kanal som ska ”avslöja” någon annan inriktning inom islam anser jag vara ett tecken på svaghet i sin tro. Skapa hellre en kanal som förmedlar info om den egna inriktningen. Det enda man vill göra är att skapa splittring i den muslimska Ummahn inget annat – och då spelar man fel makter i händerna. För vi shia bryr oss väldigt lite. Skulle jag känna någon som öppnar en kanal för att ”avslöja” på ett negativt sätt Sunniislam och sprida lögner och annan skit om dom skulle jag blir rent heligt förbannad på den personen. Å det grövsta!

   Du kan läsa här nedan om varför jag valde shia. Jag anser att det är det mest logiska valet.

   http://mammamarie.se/2009/04/shia-sunni/
   Här läser du lite om shias ursprung:
   http://mammamarie.se/2009/09/shias-ursprung/

   Och här en reflektion om den muslimska ummahn jag gjort:
   http://mammamarie.se/2009/05/nagra-funderingar-om-den-muslimska-ummahn/

 2. #3 av Bahlool på 29 december, 2009 - 23:25

  medan shiiterna kämpar mot USA och Israel, går sådana här kanaler, med saudiska pengar, ut för att sprida hat mot shiiterna..Emma du kan ju fråga dig varför så många shiiter mördas runt om i världen? Om du har så rätt, varför måste våld användas mot de som har fel?

  • #4 av MammaMarie på 29 december, 2009 - 23:41

   Jag antar att det är för att sanningar inte ska få skymtas. Det är dom som alltid förtryckt oss, sedan när vi försvarar oss verbalt så skriker dom i paniiiik och använder glåpord och lögner … dom har ingen som helst värdighet när dom inte istället ser till att hålla ihop den islamiska ummahn. Sorgligt är det.
   Första man måste titta på är vem som är vinnare i detta spel. och det är förstås supermakterna och Saudi. Inga andra. Inte ens dom själva som står och spottar på oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: