Krämpor

Nu har jag bytt utseende på bloggen igen, om det är någon som inte märkt detta. Var missnöjd med funktionerna som följde med det andra ”temat” ( eller snarare de funktioner som inte alls fanns med det förra temat).

Men jag är inte nöjd med detta heller, och här gäller det utseendet i sig. Den känns rörig nu. Gillar inte att det är grå textbakgrund. Finns det ingen möjlighet att ändra på detta mån tro?

Är helt slut dessa dagar, fattar inte vad det är med mig. Hoppas det bara är vädret som spökar i kroppen. Jag har dock fått min ”dom” nu. Ena höftleden har ju känts ”stum” liksom. Har trott att det rört sig om musklerna som varit stela men nu har jag röntgat mig och fått veta att jag har ”kraftigt höjdreducerat ledbrosk” på höger sida!!!

Vad innebär detta nu då? Jag är mest bekymrad över min träning, ska jag inte kunna promenera och styrketräna som vanligt? Måste jag ändra mitt träningsmönster eller….? Läkarspektaklet förtäljer inget om detta i diagnos-brevet hos sände mig. För att få prata med henne om det får jag en telefontid med henne om över en månad!!! Vad ska jag göra tills dess?

Och så fattar jag inte hur detta har kunnat hända mig redan nu, vid min ringa ålder!? Har jag verkligen stått och gått så himla mycket att höftleden hunnit slipas ned redan? Jag blir bara sååå irriterad! Innebär förmodligen att man ska måsta göra en såndär höftledsoperation om en sisådär 8-10 år. Kanske tidigare… jag har inte tid med sånt. Dessutom hör sådana operationer ihop med gamla gubbar å gummor så det känns nedslående på alla vis.

 1. #1 av Musa på 28 oktober, 2009 - 15:12

  Tjena…

  Tycker det e lite rörigt eller konstigt.,, rubriken på inläggen t.ex..

  • #2 av MammaMarie på 28 oktober, 2009 - 18:11

   Musa:
   Just det jag också tycker rubriken är oerhört rörig.

 2. #3 av Fatiha på 28 oktober, 2009 - 17:18

  Aj det låter inte alls skönt.
  Man förknippar annars höft operationer med mycket äldre människor.
  Konstigt att det inte finns någon liten broshyr eller informations blad om det mest vanliga frågorna som dessa patienter kan ha.
  I kon kheir insha allah

  • #4 av MammaMarie på 28 oktober, 2009 - 18:15

   Fatiha:
   Ja och jag är ju ingen äldre heller….jag är ju en yngre ju! Tror läkarna är överbelastade dessa tider och därför gör de bara det allra viktigaste – meddelar diagnoser – och inte mycket annat. Sedan får patienterna själva komma och kräva. Jag är just en sån som kommer och kräver…. väntar bara på en stund där jag har tid att sitta i telefonkön hos VC.

 3. #5 av camol på 29 oktober, 2009 - 22:11

  Jag vet inte exakt hur gammal du är nu 🙂 men det kanske är lite tidigt, men inte jättetidigt tror jag. Många av de tanter som har höftproblem (de som du lägger märke till) har ju säkert gått med det problemet i många många år innan det blivit värre än värst (typ). Kön för höftoperationer brukar ju inte vara kort. Och innan man ens sätts upp i kön verkar det ju också ta en himla massa tid. Men innan du börjar oroa dig för operation måste du ju få klarhet i vad åtlåtandet betyder! Det kanske inte är så farligt. InshAllah. Hoppas det går bra hursomhelst.

  • #6 av MammaMarie på 29 oktober, 2009 - 22:23

   Tack så mycket Camol. Båda mina föräldrar har gjort operation i var sin höftled. Mamma fick problem redan i 40 årsåldern fick jag veta nyligen, men gjorde operation när hon var närmare 60. Så det kanske inte behövs så himla snabbt i alla fall… jag vill bara veta hur mycket jag bör använda mig av höften, vad som är bra liksom. Ska jag promenera som jag gör ca 1 tim /dag och är det bra att styrketräna. Nu tror jag ju att allt sånt bara är bra egentligen, men man vet ju aldrig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: