Den Heliga Koran 10

Faktiskt, kraften av heliga formuleringar eller fraser finns även i andra traditioner där ett heligt språk förekommer, men inte i religioner där ett sånt språk saknas – inte på samma sätt i alla fall. Där kompenseras istället frånvaron av det stöd som finns i ett heligt språk, av heliga ikoner och symboler som innehåller den ”Gudomliga magin” inom dem.

.

På det mer praktiska planet är en av de svåraste aspekterna av Kristendomen för en muslim att förstå betydelsen av korset. Generellt, förstår inte en muslim varför en kristen bugar inför korset, bär det med sig och, i svårigheter, gör korstecknet.

.

Å andra sidan har kristna samma svårigheter vis-a-vis denna ”magiska” aspekt av Koranen som muslimer bär med sig och läser upp när de söker stöd och skydd. Koranen besitter en nåd (barakah) som egentligen är omöjlig att beskriva eller analysera logiskt.

.

På grund av denna Gudomliga närvaro och välsignelse har den stått sig igenom alla generationer. Den Gudomliga närvaron i texten erbjuder näring för själen. Att skriva av Koran inom Islam kan liknas vid att rita en ikon inom Kristendomen.

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: