Om jag hade pengar…

————————————————————————————————-

Dagen har vikts helt till familjens behov...(status quo alltså, egentligen). Tvätt i stora lass. Har börjat tvätta bara en var 8e-9e dag, jäkligt dumt egentligen, men varför ska jag bli trött var 3e dag bara för att nöjda de otacksamma murvlarna jag har här hemma. För mina kläder är oftast bara en bråkdel utav hela tvättberget.

Sedan har förstås löningen anlänt, så direkt efter tvätt och matlagning, begav jag mig iväg, med bil och kärringvagn, och storhandlade.

Jag fattar inte hur dum folk egentligen är, som handlar frukt och grönt på de svenska butikskedjorna ICA och Willys…och värst av dom alla….COOP!!! Jag är ännu inte så fisförnäm att jag inte kan gå och handla mina grönsaker på (det visserligen mycket sunkiga) Abdos eller Allfrukt eller någon annan av de säkert hundratal ”invandrarbutiker” som finnes att tillgå i denna stad.

Där är dessa varor mindre än halva priset i jämförelse med dessa ”svenskaffärer”. Men de flesta envisas med att betala mer för tomater, gurkor och äpplen. Förmodligen för att de ”skäms” för att gå till dessa affärer. Mina barn t.ex. avskyr att gå till trista Abdos, de har alltid beklagat sig högljutt när jag åker dit först på inhandlingsrundan( för att se vad jag kan få tag i där, billigt, innan jag tvingas gå till de andra dyra affärerna o betala dyrt för det som inte finns att tillgå där).

Men nu har äldsta dottern gift sig o flyttat hemifrån, och måste alltså fylla sina egna matskåp nu. Jag har för mig att hon numera är väldigt glad över att bo så nära en ”invandrarbutik” så att hon kan få det nödvändigaste till en billigare penning. Men jag förbluffas ofta av att så många går och betalar 43 kr kilot för tomater på COOP, när dom säljer dom för 10kr kilot på Abdos!!? Kan NÅGON fatta detta??! Jag garanterar dom är lika fräscha/ofräscha som på COOP.

Den enda ”svenskbutik” som jag egentligen handlar mat i är det mycket nära Citygross. Ibland är jag så less på de affärer jag handlar i, så jag går in på ICA Maxi istället, (t.ex). Men ganska snart, innanför dörrarna, inser jag att jag inget har där att göra… ALLT är ju dyrare än på Citygross – och dessa affärer saluför ändå exakt samma varor… Så jag ”tvingas” hålla mig inom samma butikssfär varje vecka. Abdos – Citygross – Allfrukt – ÖB…. hur kul är det egentligen.

Nä fram för billigare matvaror i ALLA butiker…kan dom därna invandrarna sälja för en spottstyver så kan väl vi svenskar också göra det….!!!! Jag har ju hört så många gånger att vi är sååå MYYYCKET bättre än dom! Visa det då! För f-n.

(Fast….Om jag hade mer pengar…. skulle jag ändå inte köpa dom där tomaterna för 43kr på COOP…bara så jag har fått det sagt.)
————————————————————————————————-

 1. #1 av Bahlool på 18 augusti, 2009 - 21:45

  När jag säljer grönsaker så brukar folk fråga om det är svenska..allt måste vara svenskt som om det är av bättre kvalitet..något jag inte tycker att de är.Sen maxi och citygross är billigare på olika saker, här i HBG i alla fall..så gäller att kolla upp..det den ene är billigare på är den andre dyrare och tvärtom.

 2. #2 av marie på 18 augusti, 2009 - 21:49

  Jag kollar var enda vara ska du veta. Men i det stora hela: om maxi e 2-3kr billigare på någon enstaka produkt tycker jag det inte är värt besväret o bensinen att åka dit för dom varorna. För i det stora hela är citygross billigare.Vad i h-e spelar det nån roll om dom e svenska? Svenskt betyder DYRT…så jag skiter i svenskt. Köper bara enligt prislappen, och det brukar vara ganska likvärdigt – om inte bättre…

 3. #3 av Anonymous på 18 augusti, 2009 - 22:36

  idag fyndade jag bröd på coop, halva priset för medlemmar o klart att man är medlem!!!Min dotter åt en gratisbanan som dom bjuder barnen på.Persiljan var fräsch o billig 8 kr för en jättebunt…Men annars stämmer det att det är dyrt, men hjärtat klappar för det koperativa…Vi var konsumkunder under min uppväxt, ni då??kram B

 4. #4 av marie på 19 augusti, 2009 - 03:34

  Whåt!? GRATIS banan!!!! Såå osvenskt, persilja för 8kr?! Kan inte varit en jättebunt, måste varit 8 stjälkar eller nåt? Man skulle ju kunna tro att affären som tillhör folket, skulle vara billigast – men så är dom oftast dyrast. Typiskt gammal socialdemokratisk bullshit-smörja, där de säger sig stå o verka för det lilla folkets skull, men i verkligheten är de lika pompösa o skrytsamma som vilken moderat som helst. Nä, ingen konsum här inte, det var ICA som fick vår familjs pengar. Vet dock inte riktigt varför, då affärerna låg bredvid varandra mitt i by.

 5. #5 av Anonymous på 19 augusti, 2009 - 08:55

  Tror de flesta tänker närodlat när de tänker svenskt. Bättre ur miljö och hälsosynpunkt, men visst är det dyrare!

 6. #6 av marie på 19 augusti, 2009 - 12:18

  jovisst, det tror jag också. Jag tänker själv så med mjölken,tex, jag köper från det mjölkbolag som är närmast…Befinner jag mig i Norrland köper jag från Norrmejerier, i Skåne från Skånemejerier osv.Men skulle den mjölken kosta dubbelt så mycket skulle jag genast främja det billigare alternativet. Så krass är jag faktiskt.Hur kan närmre, ofta, vara SÅ mycket dyrare? Det övergår all logik egentligen.

 7. #7 av camol på 19 augusti, 2009 - 17:44

  Hehe, jag har också undrat det samma. Varför köpa dyrt när det finns billigt? Största skillnaden tycker jag är att man får plocka ut och titta lite mer på frukten man köper ifrån tex AllFrukt. Men det gör jag gärna om det är för halva priset! Man kan ju vara så mycket mer hälsosam om alla grönsaker och frukt är mycket billigare också.Köpte tex färsk spenat i lösvikt på Allfrukt sist för 25kr/kg. Sen en dag när jag såg den färdigpackad i en "svensk" affär för 125kr/kg?? WHAT? no no no, jag fortsätter också att handla på Allfrukt och Abdos 🙂

 8. #8 av marie på 20 augusti, 2009 - 01:30

  Hör att du är en mycket klok kvinna… men betänk att det finns de som betalar 125kr/kg för spenaten!!! Sånna människor FINNS ju uppenbarligen. Det är ju DET så är så beklämmande…och skrämmande!

 9. #9 av Anonymous på 20 augusti, 2009 - 23:35

  Jag har bojkottat Abdos då de använder sin personal som slavar. Personalen får 200 kr betalt för en 10 timmars arbetsdag (per person)så jag antar att det är här Abdos tjänar sina pengar och kan därför hålla så låga priser. De utnyttjar helt enkelt okunnig personal som tyvärr inte vet vad de är värda – NEJ, jag vill INTE stödja detta!

 10. #10 av marie på 25 augusti, 2009 - 18:14

  Ojdå! Har inte hört talas om detta, men skulle nog inte förvåna mig. Vart har du hört det förresten?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: