Sexualmoral inom Islam – del 35

————————————————————————————————–

Sexual Teknik

Varför jag vill redovisa om sexualmoral är i första hand för muslimer som inte vet, eller tolkar islam som mer rigid än den är, och vill tillskriva vissa saker som haram, när de egentligen är halal. Sedan har jag funderat på att om Mujtahids( Aalim = höga lärde) inom Islam skriver o pratar om ämnet på ett helt självklart sätt – Det minsta jag kan göra är att återge vad dessa Aalim skriver i ämnet…även om det ibland kan kännas lite penibelt…

Innan vi börjar prata om sexualteknik är det nödvändigt att påpeka att där inte existerar några regler och lagar varken angående förspel eller själva samlaget. De enda lagar och regler som finns är det älskande parets ömsesidiga, och ofta outtalade samförstånd. Allt som nöjer och tillfredsställer både mannen och frun är rätt och riktigt – och allt som de finner otillfredsställande är fel.
(Marriage and Morals in Islam, Sayyid Mohammed Rizvi, sid 84)

Förspel

Ofta glömmer mannen att även kvinnan skapats med samma lust som mannen. Imam Ali sa: ”Gud skapade sexuellt begär i 10 delar; Han gav kvinnan 9 delar och mannen 1 del. Men så gav Gud även 9 delar blyghet till kvinnan och 1 del till mannen”. Denna blyghet gör att männen många gånger ignorerar sin frus begär.

Baserat på denna realitet trycker islam hårt på förspel. Imam Ali sa: ”När du vill ha sex med din fru, ila inte, för även kvinnan har behov som ska tillfredsställas.” (Wasa’il, vol 14, sid 40)

Sex utan förspel har jämställts med grymhet. Profetan sade: ”Tre personer anses som grymma i Islam….(han räknar upp två och fortsätter) och en person som har sex med sin fru utan förspel” (Wasa’il, vol 14, sid 83)

En annan hadith jämställer sex utan förspel med djuriskt beteende: ”När någon ligger med sin fru ska han inte komma till henne så som fåglar; istället bör han vara långsam och fördröjande” (Wasa’il, vol 14, sid 82)
————————————————————————————————-

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: