Sexualmoral inom Islam – del 28

————————————————————————————————-

Homosexualitet

Homosexualitet är numera acceptabelt på de flesta håll i väst, det betyder inte att det är ett fenomen från 2000-talet – inte alls. Skillnaden är att i det förflutna ansågs homosexuella vara ett pervers uppträdande, medan det idag stämplas som ”naturligt” och ett resultat av medföddhet.

Judendom, Kristendom, Islam formar enad front mot detta sexuella beteende. Koran visar detta i (7:80-84, 11:78-79, 11:82) (redovisar inte verserna för utrymmesbrist). Men Koran talar om Lots folk, som inte längre intresserade sig för kvinnorna utan låg runt med män, pojkar och barn. Även om de blev erbjudna flickor/kvinnor vägrade de, och blev förolämpade. Gud straffade dom genom att förinta hela nationen.

I islam ska den aktiva partnern straffas med 100 piskrapp om han är ogift och döden om han är gift. Den passivas straff är döden – oavsett civilstånd.

Varför är islam så hård i frågor om äktenskapsbrott och homosexualitet? Hade islamiska systemet inte tillåtit tillfredsställelse av sexuella behov hade man kunnat hävda att islam är hård i frågorna. Men då islam uppmuntrar och tillåter att mätta sexuella behov lagligt så tolererar den inte perverst beteende.

Homosexuella ligger bl.a. i riskzonen för AIDS, vilket KAN vara naturens sätt att visa att den inte tolererar onormalt sexuellt beteende. För homosexuella ska kunna ha säker sex är de tillsagda att använda kondom.

Om sex, utan kondom, inte är ”säker sex”- hur kan det då anses normalt? Är inte konstaterandet att ”det är naturligt – men inte säkert” en motsägelse i sig självt?

 

———————————————————————————————

Läs även: KÖNSBYTE OCH ISLAM

 1. #1 av Anonymous på 10 augusti, 2009 - 12:50

  Hur kommer det sig att sex utan kondom inte räknas som säkert sex för heterosexuella? Alla som har en ny parnter rekomenderas att använda skydd så länge man är osäker på dennes eventuella sjukdomar. Om Aids skulle vara ett naturens sätt att visa att det är onaturligt, varför drabbar det då helt heterosexuella?Att vara ute i solen är naturligt men inte säkert, ("guds" härliga sol kan ge oss canser) Att andas är naturligt men inte säkert,(vem vet vilka partiklar du drar i dig, passiv rökning är väl också haram?)Och när du pratar om religionerna som enad front borde du kanske först kolla upp att tex en tidig bibelberättelse om kärlek mellan människor av samma kön handlar om den blivande kung David och hans vän Jonatan:-Din kärlek var mig mera värd än kvinnors, sjunger David om sin vän i början av Andra Samuelsboken.I antikens grekland såg man tvärt om på homosexualitet som en dygd.

 2. #2 av Bahlool på 10 augusti, 2009 - 16:18

  Anonym står det någonstans i den berättelsen att de låg med varandra? knappast..att jag säger din kärlek är mera värd än kvinnors kärlek kan även betyda att det som är skönast i livet, en kvinna och kärleken, inte är värt mera än din vänskap.Du låter som en präst jag mötte som försökte antyda att Lot och Lots folk inte handlade om homosexualitet (sodom och gomorra) utan om annat..att nytolka, hitta på och försöka rättfärdiga homosexualitet är en stor trend i väst.Jag ska sno ditt inlägg för jag såg konvertiter som försökte försvara homosexualitet och tänkte själv skriva något om det

 3. #3 av Anonymous på 10 augusti, 2009 - 17:04

  du missföstår mig om du tror att jag är konvertit, kristen, jude eller muslim. Jag är ateist och bemöter inlägget utifrån min icketro på någon helig översittare. Alltså försöker jag inte säga att religionen i sig inte är homofobisk, det är den. Men vi kan diskutera vad som är naturligt och normalt. Och framförallt vad som borde beläggas med dödsstraff i dagens fria samhälle. Att komma med antydningar om att Aids skulle vara "naturens" (guds?) straff eller effekt av homosexualitet kan vi också diskutera.

 4. #4 av marie på 10 augusti, 2009 - 18:49

  De flesta som drabbas av AIDS är homosexuella. Det betyder inte att heterosexuella inte drabbas. Det är dock ett resultat utav, vad vi religösa skulle kalla, ett "omoraliskt leverne". Då man går ut o har ett "one-night stand" så kan denne någon ha legat med en som är bisexuell, eller kanske själv är det. Risken när man ligger runt är att sjukdomar sprids. Vet du inte det?Enda anledningen man ska ha preventivmedel är för att förhindra den, annars naturliga, följden utav ett samlag; nämligen barn. Inte för att slippa olika könssjukdomar.

 5. #5 av Bahlool på 10 augusti, 2009 - 19:49

  Ok anonym om vi ser på saken ur naturvetenskaplig grund…enligt naturen ska man föröka sig och sprida sina säd..de best lämpade överlever…hur ska en homosexuell föröka sig på naturlig väg?Det går bara genom adoption eller genom att man hittar någon som vill bli mottagare för spermian/äggen

 6. #6 av Anonymous på 11 augusti, 2009 - 09:03

  Var skiljer sig äggdonation från naturvetenskapen? Varför använder du argument som du uppenbarligen inte vill stödja pga din tro? Jag har inga problem med homosexualitet, då man kan se att detta är en naturlig handling som sker i hela djurriket och som inte skadar någon annan individ eller samhälle.Ge mig bra argument varför (enligt gud) homosexuella ska straffas med döden (halshuggning eller stening, lite oklart där…)Om jag skulle spinna vidare på maries antagande om att "naturen" (vad nu det betyder) skulle, med aids, säga att homo är fel. I Afrika, där homosexualitet till stor del är förbjudet och straffas med döden, sprids aids som värst. Vad betyder det? Att gud vill ta bort afrikanerna? Hur går det ihop, har alltid trott att stora delar av Afrika var muslimskt troende…

 7. #7 av Karin på 19 augusti, 2009 - 10:52

  Du frågar hur en homosexuell ska föröka sig på naturlig väg och hänvisar här till naturvetenskapen. Något fel måste det ju vara på naturen isåfall eftersom inte alla kvinnor har möjlighet att bli gravida. Och att vara homosexuell ÄR naturligt, och har alltid varit, det är inget påhitt eller någon sekt som försöker förändra människor. Varför kan inte alla accepteras som dom är? Om det, i era ögon inte är naturligt pga vare sig religioner eller "naturvetenskap", varför finns det överhuvudtaget homosexuella? Med allt de får utstå, från människor som er, hade de nog hellre varit "vanliga, heterosexuella". Vi har tillräckligt med människor på denna jord, alla behöver inte föröka sig. Och vill en homosexuell man eller kvinna ha barn, kan man använda sig av surrogatföräldrar, insemination eller adoption, eller är de mindre värda då?

 8. #8 av mammamarie på 19 augusti, 2009 - 12:33

  Du har rätt i att det är något fel som är trasigt när en kvinna INTE kan bli gravid…menar DU att det INTE är något fel då? Det naturliga är ju att resultatet utav samlag blir graviditet.Eller? Menar DU att det är onaturligt? Det första alla tänker på när de hör att en kvinna inte kan bli gravid är…"undras vilket fel hon har?"..utan att lägga något värde i detta. Men man förstår att det är något som saknas, likadant om en man inte kan göra en kvinna gravid – något är fel, eller son du säger "onaturligt".Jo, en homosexuell MÅSTE ta till så kallade "onaturliga vägar", för den naturliga följden av deras samlag (=reproduktion) är INTE graviditet, eller hur?

 9. #9 av Elin på 10 december, 2014 - 00:09

  Blir så ledsen när jag läser sånt här. Ta ett enormt kliv utifrån och se människan. Att en religion ”bestämmer” vem som får älska vem, och hur många piskrapp (modernt, förresten) som ska utdelas. Det låter som en idé barn kommit på vid en lek och sen följs slaviskt av vissa. Vill inte förolämpa och förminska det du tror på, MEN hur kan människan ha något värde om alla inte får älska de de vill? Det stör väl inte dig om jag är homosexuell? Om du förväntar dig att jag ska respektera dig som MUSLIM, varför har du inte samma syn då. Alla ska respekteras för dem de är. Hur långt kan det gå, när någon ”gud” plötsligt bestämmer i något som hittas 2000 år senare att exempelvis sk blandbarn eller kvinnor som har pojkvänner som är yngre ska isoleras.

  Och aids-kortet du spelar. Homosexuella män har drabbats mer, men det är väl skönt, så slipper du drabbas. Och självmordsbombare är nästan uteslutande muslimer. Det är ingen sjukdom men det dödar också oskyldiga. Ja, man är oskyldig om du älskar en av samma kön. Flytta till ett land styrt av sharialagar (alla vet ju att det går så bra i de länderna, hej medeltid) istället. Prideparader finns i hela västvärlden och kommer finnas tills de inte behövs längre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: