Sexualmoral inom Islam – del 27

————————————————————————————————-

(forts…)Hur hantera sexuella behov innan äktenskapet?

Masturbering(Onani)

Istimná( självstimulering) är förbjuden: ”… som håller sina begär i styr och inte ger fritt utlopp åt sin lust med någon annan än sina hustrur eller dom som de rättmätigt besitter” (Koran 23:5-6)

Detta visar att sex inkluderar 2 personer. Imam Jafar as-Sadeq blev tillfrågad om onani: Han citerade ovan koranvers och hänvisade till onani som ett exempel. I en annan säger han:”Det är en oanständig handling”.
(Wasa´äil vol. 18, s 574-575, vol 14, sid 267)

Idag säger en del till oss att onani inte är skadligt, snarare en naturlig akt. De hänvisar till vilda djurs beteende, apor t.ex. De har nedgraderat människan till samma nivå som vilda djur för att rättfärdiga deras egna beteenden. Dessa är enligt Koran: ” de har hjärtan som ingenting förstår, ögon som ingenting ser och öron som ingenting hör. De är som kreatur, nej, de är ännu vilsnare: de är de tanklösa, de likgiltiga.” (7:179)

Ironin är att när vi pratar om att vi följer islam, som kom till för 1400 år sedan, stämplas vi som reaktionära och bakåtsträvande, antiprogressiva osv… Men nu vill de gå miljontals år tillbaks( enligt deras egna evolutionsteori) och följa vilda djurs tillstånd och primitiva leverne för att fastställa vad som är naturligt och onaturligt för oss!

Moderna psykologer säger att onani är lika normalt som samlag, fast bättre för man kan då bara tänka på sig själv. Ännu ett bevis hur lågt de materiella samhällsvärderingarna sjunkit i sin självcentrerade, egoistiska attityd att t.o.m. vid sex föredrar de självtillfredsställelse, hellre än tillsammans m sin partner.

De glömmer att vid samlag bidrar alla sinnen till stimulering: Man använder syn, hörsel, känsel, ord och dofter. Vid onani är den enda källa till stimulation fantasin, där inga andra sinnen används.

”Många män sa att de fysiskt njuter av onani, men känslomässigt var det deprimerande. Det är fysiskt njutbart, men lämnar en emotionellt tom eller ensam. Man kan göra det när man vill, komma när man vill, men där finns ingen värme eller närhet, ingen att dela nöjet med, inget sällskap.”
(The Hite Report on Male Sexuality, sid 489)

Vad göra då för att bemästra sin sexuella spänning? The Weatherheads ”The Mastery of Sex” och Allamah Rizvis ”Your Question Answered” ger råd om vad man kan göra:

1. Förstärk viljestyrkan: går bara om man ärligt och uppriktigt vill bli av med vanan. Be till Gud att hjälpa dig komma över det, fokusera på religiös kunskap och bygg upp självet med fromhet, taqwa.

2. Stanna mer och längre i samvaro med andra: om lusten uppkommer dagtid, gå ut bland folk. Om lusten uppkommer nattetid, sitt upp och skriv eller läs. Gör något för att distrahera.

3. Uppta en hobby eller sport som tar ut en del av energin i kroppen.

Lycka till!!!

( Källa: Allama Sayyid Muhammad Rizvi, Marriage and Morals in Islam)
————————————————————————————————-

  1. #1 av Anonymous på 9 augusti, 2009 - 16:36

    Vilka är "dom"? Som vanligt är argumentet att allt som inte är islam är galet och kommer leda rakt ner i helvetet… Att man kunnat studera onani i djurvärlden, hur är det bakåtsträvande? Vad som är naturligt och ger nog rationell forskning bättre svar på än en onaturlig gud. Du motsäger även dig själv när du i ena stunden kallar (högutbildade intelligenta?)"dom" för tanklösa kreatur. Några rader ned skriver du att när man onanerar använder man fantasin, det viktigaste vi människor har. Fantasin skiljer oss från ANDRA djur. Ja, vi är också djur. Onani är ett mycket bra sätt att lära känna sin kropp och vad man tycker om. Detta är inte någon motpol mot ett fungerande sexliv med en partner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: