Sexualmoral inom Islam – del 25

————————————————————————————————-

Tre förslag över hur ungdomar kan hantera sina sexuella känslor:

1)Om föräldrarna ekonomiskt har det någorlunda bra rekommenderar Allama Sayyid Muhammad Rizvi, att de låter sitt barn gifta sig och sedan ekonomiskt stödja barnen tills de är ekonomiskt oberoende av föräldrarna.

Gud säger: ”…och när de som ni rättmätigt besitter (krigsfångar o slavar) önskar sin frihet, upprätta då frihetsbrev för dem, om ni vet att de är friska, och dela med er åt dem av det som Gud har gett er för försörjning…”(24:33)

Om islam lägger så stor vikt i att financiellt stödja sin egen frisläppta slav (så att denne kan komma sig på fötter) är det överflödigt att beskriva hur ärbart o rättmätigt det skulle vara att hjälpa sitt eget barn komma på fötter.

I ett bredare perspektiv borde muslimska organisationer skapa fonder med långtids-räntefria-lån till stöd för unga muslimer som vill gifta sig, men saknar ekonomisk möjlighet.

En person befanns skyldig till ”oanständigt uppförande” och blev förd till Imam Ali. När denne låtit dela ut straffet, så arrangerade Imam Ali sedan för den pojken att gifta sig, helt finansierat av regeringspengar. Imamen visade ett exempel på hur landet kan hjälpa ungdomar. Detta är inte en fråga om välgörenhet, utan ett sätt att överleva som muslim i en ”fientlig” värld.

2) – Pojken o Flickan kan göra sin Aqd(äktenskapskontrakt) men skjuta upp bröllopet tills de avslutat sina utbildningar. med andra ord är de gifta, men bor ännu hos respektive föräldrar. Vill de ha intimt förhållande bör de använda preventivmedel för att skjuta på barnafödande.

De skulle mätta sina sexuella begär och samtidigt vara fri från ekonomiskt ansvar.

3) – De kan gifta sig, ha bröllop, men skjuta på barnafödandet och anta en mycket enkel livsstil. De mättar sina drifter och den ekonomiska bördan blir inte så stor.

Föräldrarna bör dock spela stor roll i detta då de kanske inte är helt mentalt mogna. Man bör registrera äktenskapet oc låta omgivningen veta, för att skydda flickans ryckte ifall inte allt går bra i slutändan.

Ett viktig hänseende i detta är att en gymnasieungdom är fri från sexuella spänningar och kan helt fokusera på sina studier. Om denna ungdom INTE tillåts lösa sina ”problem” på något sätt – och speciellt om denne bor i väst – kommer denna med stor sannorlikhet smälta inför den tillåtande kulturen runt honom /henne.

”De flesta av oss fick ”one-night-stands” ur våra system under Collegetiden” säger Nancy Smith, 25 år i WashingtonPost. Hon menar att det inte är något man gärna fortsätter med hur länge som helst.

”Sex utanför ett förhållande är inte så mycket en fråga om rätt eller fel, som; är det verkligen värt ‘the hassle’.” (Newsweek sid 55)

(Källa: Marriage and Morals in Islam av Sayyid Muhammad Rizvi,sid. 63)
————————————————————————————————-

Annonser

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: