Sexualmoral inom Islam – del 21

————————————————————————————————-
Kan sexualitet regleras genom moral? Det är frågan.

Det sägs oss att ”det kan inte finnas något som specifikt heter sexualmoral. Moral hänvisas inte till den sexuella akten, snarare till något annat. Vi kan förbjuda våldsam sex, men det beror på våldet i akten inte i själva sexualakten – som bara är ”naturlig” (Sexual Desire s.2)

Slutsatsen av den ståndpunkten är enkel: då ”sexualmoral” inte existerar, bör det inte finnas någon begränsning i sexuell tillfredsställelse. Inget bör anses omoraliskt. Idén är absurd, då sexualakten förutsätter 2 personer. Och när 2 personer är inblandade- även på sekulär grund – blir lagar och regler nödvändig för att anpassa deras beteende.

Vad de säger är helt enkelt att: ju fler restriktioner man har för sex – desto mer attraherad blir folk av det då de känner att de missar något.

Med detta i minnet när man studerar den liberala sexkulturen i väst, så skulle man förvänta sig en sänkning av antalet nervösa störningar, sexuell frustration, våldtäkter, incest, barnmisshandel och sexuella trakasserier. Men har detta verkligen skett? Naturligtvis inte! All statistik visar att effekten av denna sexuella frihet är att sexuell depravering ökat flerfaldigt sedan -60, -70, -80-talet.

Den revolt som de kristna i väst gjorde mot sexuellt förtryck ledde till misstaget att det gick mot överdriven sex.
———————————————————————————————

Annonser

  1. #1 av Anonymous på 3 augusti, 2009 - 16:01

    Hänvisa gärna till källförtäckning av den statistik du talar om.

  2. #2 av marie på 3 augusti, 2009 - 17:26

    Jag hänvisar helt till Författaren av boken "Marriage and Morals in Islam" Sayyid Muhammad Rizvi. Som är den bok som jag tar informationen ifrån. För statistik i Sverige kan du ju alltid googla lite. Tror inte någon höjer särskilt på ögonbrynen av att höra att sexuella brottsstatisktiken ökat nämnvärt sista 30 åren…eller?Jag kan däremot tipsa om: bra.se/extra/measurepoint leta under statistik.

  3. #3 av Anonymous på 5 augusti, 2009 - 12:45

    när du skriver: "All statistik visar att effekten av denna sexuella frihet är att sexuell depravering ökat flerfaldigt sedan -60, -70, -80-talet." borde du ange vilken statistisk undersökning du bygger det på. Eftersom du hävdar att det är ALL statistik som visar på ditt påstående får du gärna visa källorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: