Sexualmoral inom Islam – del 18

forts fr del 17…
———————————————————————————————–

Gud säger: ”Sträva med det som Gud har gett dig efter det eviga livets goda, utan att försumma din del av det världsliga! Och gör gott mot andra så som Gud har gjort gott mot dig, och stör inte ordningen på jorden och sprid inte sedligt fördärv; Gud är inte vän av dem som stör ordningen på jorden och fördärvar sederna” (Koran 28:77)

Han säger även:” Och när bönen är slut skall var och en gå tillbaka till sitt för att söka det som Gud i Sin godhet beviljar honom” (= allt som är tillåtet). (Koran 62:10)

Imam Hassan: ”Planera detta liv som om du ska leva för alltid, och planera för nästa liv som om du skulle dö i morgon (Wasa’il vol 12, sid 49).

Imamen lär dig att du inte ska försaka detta liv, utan att du ska dra ut alla fördelar från det och älska det. Men inte till den grad att du glömmer nästa. Där, – i nästa liv – där ditt ditt öde beror helt på hur hörsam du var gentemot Gud i detta liv.

Imam Musa al-Kathom: ”Den som försakar denna värld för religionens skull eller försakar religionen för denna världs skull – är inte från oss” (Wasa’il vol 12, sid 49)

I islam innebär fromhet inte att försaka denna värld och leva isolerat i öknen eller kloster. Fromhet betyder att leva i samhället ett normalt liv, men utan att glömma den ultimata destinationen – det eviga livet efter detta.
———————————————————————————————–

Annonser

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: