Sexualmoral inom Islam – del 6

————————————————————————————-Allâmah Rizvi säger:
”Naturen kan liknas vid en stålfjäder som, när den pressas ned, hoppar tillbaks med samma kraft. När den tog ut sin hämnd emot kristenheten förvandlade den, den kristna allmänheten till den mest frigjorda, utsvävande och odisciplinerade världen skådat”. (The Family Life in Islam, sid 8-9)

Den ”Nya Moralen” steg upp i Väst och gick över till en annan extrem. Från extremt förtryck av drifter till extremt ohämmad sexuell frihet som kan liknas vid djurvärlden. De propagerade om ”sex för skoj skull”, ”sex för sakens skull” och ”fri sex”. Vilket tillslut skulle förstöra familjekonceptet – själva grunden för det mänskliga samhället.

Vid slutet av 80-talet kan man säga, att ”stålfjädern” var på väg till sitt normalläge, i viss mån. Katchadourian och Lunde skrev 1980: ” Sexualmoralen ‘Sex för skoj skull’ och ‘Sex för sakens skull’ lockade aldrig majoriteten av de unga (på -60,-70 talen) De romantiska ideerna om äktenskap, trohet och ett stabilt hemmaliv var ännu väldigt vital och en ny slags värdering är på uppgång. Många är ännu villiga att acceptera för-äktenskaplig ”utforskning”, men de vill vara säker på att ingen far illa. Många insåg att ”sex för sakens skull” inte var så tillfredsställande som det verkade när det verkade när det först blev populärt. Andra har sett så många fara illa av oansvarig sex att de efterfrågar en ny moral av sex under ansvar”. (Fundamentals of Human Sexuality, sid 420)

Den efterlängtade sexualmoralen kan man finna i den balanserade sexmoral som islam står för och den jag ska presentera härnäst…

—————————————————————————————

Annonser

  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: