Sexualmoral inom islam – del 4

—————————————————————————————————-

Tveklöst är en undersökning av den kristna sexualmoralen nödvändig för att förstå den sexuella revolution som skett detta århundrade, men även lika viktigt att ta en titt på den Viktorianska eran.

”Medan de kristna i för-Viktorianska eran var nöjda med att begränsa sex till äktenskapet, så var viktorianerna engagerade i att tygla sex och kanalisera det till mer högtsträvande mål. Hos viktorianerna var en moralisk man avhållsam med sex utanför äktenskapet, men samtidigt mycket selektiv och lågmäld i sin sexuella utövning även inom äktenskapet. Kvinnan skulle heller inte göra något för att uppmuntra det. Njutning var inget lämpligt mål för någondera av könen, men speciellt ofint för kvinnor”
(Fundamentals of Human Sexuality sid 483)

—————————————————————————————————-

Annonser

 1. #1 av Anonymous på 1 juli, 2009 - 14:27

  jag undrar faktiskt ifall du är sunni eller shia? inte för att jag är emot den motsatta som jag själv inte är men skulle vill veta

 2. #2 av Anonymous på 1 juli, 2009 - 16:21

  asslaamu aleykum!Läste att ni ska iväg o hyra stuga i bla sthlm, är själv intresserad av att göra det men vill ha ett ställe där man som beslöjad kan ta av sig slöjan och bada utan att någon ser osv. Vet du nåt sånt ställe?

 3. #3 av marie på 1 juli, 2009 - 23:16

  Anonym#1:Jag är Shia… men i ämnet ovan och mycket annat så har det ingen större betydelse…Anonym#2:I Stockholm? Tror inte finns många såna ställen. Too crowded. åk till norrland! Där kan du åka ut i vilken skogsväg som helst…alltid finns där en sjö, utan människor, hä ä bar å dopp sä!

 4. #4 av Anonymous på 1 juli, 2009 - 23:45

  hah a Okej, oj du är väl svensk konvertit, 90% av alla som konverterar till islam blir sunni, jag tycker du ska tänka till och verkligen inse att sunni är den rätta vägen men det är upp till dig, man ska alltid vägleda folk längs den rätta vägen! må allah belöna dig för din intressanta blogg!

 5. #5 av Anonymous på 2 juli, 2009 - 09:28

  Varför är du Shia? Nyfiken

 6. #6 av Anonymous på 11 oktober, 2009 - 15:28

  Hon är förmodligen shia för att hennes man är det..Vilket säkert oxå är anledningen till att hon är muslim..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: