Sexualmoral inom islam – del 1

—————————————————————————————————

Jag ska än en gång göra en serie artiklar i ett och samma ämne. Den här gången handlar det om Sexualmoral i islam. Ett ämne som kan vara kontroversiellt, men måste diskuteras av oss muslimer – då ämnet alltid omtvistas av utomstående istället.

Jag kommer att använda en bok skriven av Sayyid Muhammad Rizvi: ”Marriage & Morals in Islam”. Då det inte finns utrymme för att redovisa hela boken här, så kommer jag använda delar av den och hänvisar till den och andra källor samtidigt.

Det finns många -även muslimer – som tror att sex
är ett tabubelagt ämne inom alla religioner. Därför kan det vara lämpligt att ställa frågan ”Är diskussion om sexualitet tillåtet i Islam?”

För att svara på den frågan måste man titta på definitionen av religion från den islamiska synpunkten. Den som studerat Islam – även om bara på ytan – är medveten om att den islamiska definitionen på religion är ”ett komplett sätt att leva” vilket täcker alla livets aspekter – från den dagen personen föds tills personen läggs ned i graven.

Islam intresserar sig inte bara för människans spirituella upplyftande utan lika mycket om dennes materiella och psykiska välstånd. Islam guidar sina följeslagare genom finansiella och ekonomiska situationer, i sociala och politiska affärer och även i den moraliska och personliga intressesfären.

Inom personliga o moraliska sfären finns specifika riktlinjer om vad man bör äta, hygieniska regler, klädregler samt regler om giftermål, skilsmässa och arv. Äktenskapsreglerna stannar inte vid hur man ska gifta sig och med vem, utan talar även om människans sexuella moral. Som Ni kommer se i följande inlägg så diskuterar Koranen, Profeten och hans efterföljare detta öppenhjärtigt.

Det bör inte finnas några som helst tvivel angående tillåtelse inom islam om att öppet diskutera sexualitet och dess moral.

————————————————————————————————–

Annonser

  1. #1 av Anonymous på 29 juni, 2009 - 23:11

    Skall bli intressant att läsa din artikel serie. Det är jättebra att du tar upp ett ämne som detta.annoka

  2. #2 av mammamarie på 30 juni, 2009 - 12:01

    Kul du uppskattar ämnet, men låt inte dina minsta börja följa, för de sista inläggen kan bli lite "nasty"….fast det avgör du förstås själv. Allt e viktigt att veta tillslut iallafall =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: