Palestina 37

————————————————————————————————-

Den ”vita” befästningen

————————————————————————————————-
Det sionistiska projektet – Israel – har inneburit att bygga och sedan försvara en vit (västlig) befästning i en svart (arabisk) värld.

Själva kärnan i deras hårdnackade vägran att erkänna palestiniernas rätt att återvända är sionisternas fruktan att de själva ska bli färre än araberna. Detta ”hot” väcker så starka känslor att israeler inte längre bryr sig om ifall hela världen fördömer deras handlingar.

Deras strävan att till varje pris behålla judisk majoritet gör att de trampar på alla politiska, moraliska och medborgerliga hänsyn och har ersatt dessa med ett arrogant nonchalerande av världsopinionen och ett rutinmässigt tillbakavisande av all kritik.

Likt de medeltida korsriddarna som satt i sitt konstruerade latinska kungadöme Jerusalem under ett sekel. Där de vägrade integreras med sin muslimska omgivning och tog skydd bakom tjocka murar vilka de levde bakom likt fångar i sin egen förvridna verklighet.

Ännu ett exempel finner vi hos de vita bosättarna i Sydafrika. Boernas projekt att upprätthålla er ren enklav klarade sig ett kort historiskt ögonblick innan även den kollapsade.

(Ilan Pappe: Den Etniska Rensningen av Palestina)

Annonser
  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: