Palestina 34


————————————————————————————————-

Falska påståenden som Israel fastställt och som idag i princip är allmänt vedertagna.

1. När judarna kom till Palestina kom dom till ett folktomt land.

2. Palestinierna (de få som levde där enl judarna) brukade inte jorden och tog inte hand om sitt land.

3. Palestinierna gav sig av frivilligt.

4. Samma dag som judarna proklamerade staten Israel (15 maj 1948) på FNs Resolution 181s mark började alla arabländer bombardera de stackars oskyldiga- av andra världskriget krigströtta o förtryckta- judarna.

Jag har här velat redovisa denna del av konflikten Palestina/Israel (början av den) för att det är enda sättet för oss att fullständigt förstå roten till de motsättningar, krig o massakrer som fortgår än idag.

Den sionistiska – och därmed den allmänna versionen – är att då sionistiska rörelsen skapade sin nationalstat fick den utkämpa ett krig som tragiskt ledde till fördrivningen av ”delar” av ursprungsbefolkningen.

Sanningen låg i det motsatta : huvudmålet var den etniska rensningen av HELA Palestina, vilket rörelsen högst strävade efter för sin nya stat.
(Ilan Pappe: Den Etniska Rensningen av Palestina sid 16)

Punkt:
1-2 . Man hade t.o.m. i de mest karga och otillgängliga
områden lyckats uppodla marken och få denna att likna ett Edens lustgård. Folket var många, och kämpade för sin liksom för de kommande generationerna. I de fall staten inte öppnade skolor samlades folk ihop på flertalet områden för att gemensamt/privat samla ihop till skolor själva.

3. Att palestinierna skulle gett sig av frivilligt är helt absurt då judiska styrkor redan månader innan arabiska styrkor gick in i Palestina hade lyckats tvångsfördriva mer än 300 000 palestinier. Jag har här visat på judarnas massiva fördrivning av palestinier från byar och städer samt deras stora antal övergrepp och massakrer.

4. De hade redan vid övertagandet (15 maj 1948) lyckats överta 76% av Palestinas mark (Resolution 181 hade lovat dom 56%) då de etniskt rensat, massakerat, terroriserat och mördat palestinierna sedan 1947. Det slöa Arabförbundet hade i princip låtit allt detta fortgå…

Jag har i artikelserien bortsett ifrån att redovisa förgiftandet av t.ex. Acres vattenflöden med tyfus och ett stort antal våldtäktsfall.

Walid Khalidis bok ”All That Remains” är en kalender över de förstörda byarna och är en fantastisk vägledning för alla som vill förstå den ofantliga omfattningen av 1948 års katastrof.

”Jag vill förhindra att de brott som Israel begick tillskrivs sådana oåtkomliga faktorer som ”omständigheter, ”armén” eller ”så är det alltid i krig” och liknande vaga benämningar som låter suveräna stater slinka ur greppet och gör det möjligt för individer att undlfy rättvisan”
(Ilan Pappes egna ord i ”Den Etniska Rensningen av Palestina sid 16)

————————————————————————————————-

Annonser
  1. #1 av Bahlool på 29 maj, 2009 - 08:52

    la upp del 4 och 5 idag

  2. #2 av mammamarie på 29 maj, 2009 - 11:24

    Åll rait!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: