Palestina 9

Lite jämförande citat:
Ännu inget erkännande

______________________________________________________________

Natos talesman Jamie Shea sade att alla rapporter som nådde Nato tydde på att det som hände i Kosovo var en av Belgrad välorganiserad övergripande plan. Hans sade att det rapporterade mönstret av våld var att serbiska stridsvagnar omringade byar, därefter går paramilitärer in och samlar under gevärshot ihop civila, skiljer unga män ifrån kvinnor och barn. Kvinnorna och barnen fördrivs sedan från sina hem och sänds sedan vidare mot gränsen. efter att de har lämnat byarna, plundras hemmen och sätts därefter systematiskt i brand”

CNN, 30 mars 1999
==============

” Dessa aktioner kan genomföras på följande sätt: antingen genom att förstöra byar (genom att sätta eld på dem, genom att spränga dem och genom att lägga ut minor i spillrorna efter dem ) och särskilt de befolkningscentra som är svåra att permanent kontrollera: eller genom att genomföra genomkamnings- och kontrollaktioner enligt följande riktlinjer : omringande av byarna, genomsökning av dem. I händelse av motstånd måste de väpnade styrkorna utplånas och befolkningen fördrivas till utanför statens gränser”.

Plan Dalet, 10 mars 1948
==================

” Det brutala inslaget i konflikten i före detta Jugoslavien var den ”etniska rensningen”, avsedd att tvinga minoritetsgrupper ut ur områden som hölls av en annorlunda majoritet. Tidigare hade olika folkslag bott tillsammans i samma by och det hade inte funnits någon uppdelning i etniska grupper och ingen etnisk rensning. Orsakerna till situationen var således klart politiska.”
Ur en sammanfattning från FNs kommitté för avskaffande av rasdiskriminering om situationen i f.d.Jugoslavien (6 mars 1995)
=============================================================

Ovanstående citat visar att det som hände i forna Jugoslavien/Albanien erkänns som etnisk rensning och ett brott mot mänskligheten. Det som hände i Palestina 1948 har än idag – 61 år senare – inte erkänts som ett brott.

Ingen har straffats trots att man vet exakt namnen på initiativtagarna (kommer ev. redovisa dessa längre fram) och att representanterna för dessa ännu fortsätter med öppna koncentrationsläger och med strategin ”initiativ” till fortsatt etnisk rensning av de områden som ännu bebos av palestinier…Gaza och Västbanken.

Viktigt att man noterar i sistnämnda citatet ovan av FN att: ”etniska rensningen i Jugoslavien var avsedd att tvinga minoritetsgrupper ut ur områden där en annorlunda majoritet höll till”… i fallet Palestina var INTE judarna i majoritet. Det var palestinierna som var 3 gånger fler än judarna. Denna PALESTINSKA MAJORITET blev fördriven av den JUDISKA MINORITETEN. Tror inte det finns någon liknande händelse i historien.

Trots att omvärlden låtsas oskyldigt ha tittat på, eller ”inte visste” så är det logiskt o rent praktiskt omöjligt att denna minoritet hade kunnat genomföra detta dåd utan hjälp ifrån andra länder. OMÖJLIGT!!!

Andra citat att begrunda:

1948 blev 85% av de palestinier som bodde i de områden som blev staten Israel. Det uppskattas att det fanns mer än 7 miljoner palestinska flyktingar och hemlösa i början av 2003″
Badil Resource Centre: Facts and Figures.

Jag är för obligatorisk flyttning; jag ser inget omoraliskt i det”
David Ben-Gurion till Judiska byråns verkställande utskott, juni 1948

Serberna var intresserade av att skapa en etniskt ren Republika Srpska, men stora muslimska minoriteter, särskilt i städerna, gjorde det svårt för serberna att avsöndra homogena etniska enheter. Som resultat inledde Republika Srpskas armé under ledning av general Ratko Mladic en politik av ”etnisk rensning” mot muslimer i vad de ansåg vara serbiska landområden”
GlobalSecurity.org, 2000-2005

Ännu ett inslag av den hets mot muslimska folkgruppen som än idag pågår…
___________________________________________________________________________

Annonser
  1. Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: